Peklowany od kilku do kilkunastu dni w zalewie ziołowej. Efektem tego procesu jest wytworzenie charakterystycznego zapachu Baleronu, który oddziałuje na zmysł smaku. Finalnie wędzony i pieczony, idealnie komponuje się z każdym rodzajem pieczywa.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, ziele angielskie, liść […]
Wyrób dobrze znany polskim konsumentom, ze względu na swój wygląd i klasyczny smak, który zawdzięcza procesowi peklowania w solance od kilku do kilkunastu dni. Baleron w Siatce jest poddawany wędzeniu i pieczeniu, co zapewnia mu smakowity kolor.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso […]
Jędrna, zwarta dzięki procesowi parzenia kiełbasa z mięsa wieprzowego. Przygotowywana z naturalnych składników – naturalnie najlepiej nadaje się do przygotowywania zup z jej „wkładem” lub też do samodzielnego przyrządzania na grillu.
Przydatność do spożycia: 12 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz czarny, gałka […]
Kiełbasa, bez której trudno wyobrazić sobie smak i treściwość żurku lub białego barszczu. Pyszne kawałki mięsa wieprzowego, przyprawione solą, czosnkiem, pieprzem i majerankiem, gotują się do jedzenia, nie tylko od święta!
Przydatność do spożycia: 12 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz czarny, gałka […]
Szperka, szpyrka, sperka, spyrka – to staropolskie nazwy boczku, które świadczą o długiej tradycji tego wyrobu w naszym kraju. My obecnie peklujemy boczek przez wiele dni w solance, aby następnie uwędzić go i upiec. Niezmiennie dobry nie tylko do kapusty.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do […]
Wieloetapowo przygotowywany Boczek Rolowany to przyjemność smaku na okrągło. Długo peklowany w solance, wędzony następnie nadziewany mięsem i formowany w odpowiedni kształt, ponownie wędzony a dalej parzony, doskonale nadaje się do kanapek.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład:
Starannie przyrządzany boczek, peklowany od kilku do kilkunastu dni w solance, a następnie wędzony w zimnym dymie od kilkunastu do kilkudziesięciu godzin. To czasochłonne przygotowanie można poczuć w każdym aromatycznym kęsie.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca
Doskonałe kiełbaski ze szlachetnego mięsa wieprzowego, nadziewane do jelit baranich, wędzone kilkanaście godzin w zimnym dymie. Przeznaczone do podawania na gorąco. Smakują równie wykwitnie podczas śniadania, jak i wieczornych uroczystości rodzinnych.
Przydatność do spożycia: 21 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +12°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, czosnek, pieprz czarny, gałka […]
Kiełbasa o intensywnym i niepowtarzalnym smaku i zapachu wędzenia i przypraw. Minimalnie zdominowana przez aromat czosnku, który jednak pozwala cieszyć się smakiem czystego mięsa wieprzowego. Przyjemnie krucha, dzięki zimnemu wędzeniu, pieczeniu i suszeniu.
Przydatność do spożycia: 21 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +25°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz czarny, […]
Tradycyjna kiełbasa, której smak przywołuje skojarzenia z lasem iglastym, dzięki wyczuwalnej nucie jałowca. Wędzona, parzona, podsuszana w zimnym dymie, nadaje się do dłuższego leżakowania, ale kto mógłby się oprzeć temu aromatowi, żeby nie zjeść jej od razu?
Przydatność do spożycia: 21 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +25°C
[…]
Choć kabanosy mogą być produkowane we wszystkich krajach Unii Europejskiej, to tylko Polska może umieszczać na opakowaniu oznaczenie “Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”. Kabanosy to duma Wędlin Kubica. Przyprawiamy je doskonałą jakością.
Przydatność do spożycia: 21 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +25°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, czosnek, […]
Jak sama nazwa wskazuje, ta wieprzowa kiełbasa poleca się do kanapek – a więc na śniadania, kolacje, do szkoły, do pracy i w drogę. Dzięki procesowi przygotowania, opartemu na wędzeniu i parzeniu, długo zachowuje świeżość.
Przydatność do spożycia: 12 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól […]
Kiełbasa kminkowa brzmi i smakuje swojsko. Wytwarzana z mięsa wieprzowego, z dodatkiem kminku – jednej z najstarszych przypraw uprawnych na świecie, znanej również ze swoich właściwości zdrowotnych. Dobrze smakuje na kanapce.
Przydatność do spożycia: 12 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, cebula, pieprz czarny, […]
Szukasz idealnego podkładu do pysznego bigosu lub treściwej grochówki? Sięgnij po kości pochodzące z trybowania karczku i schabu, peklowane w solance, wędzone w zimnym dymie przez kilkanaście godzin. Będzie pysznie!
Przydatność do spożycia: 10 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Kości wieprzowe, sól peklująca
Tradycyjna kiełbasa Krakowska od wielu lat jest jedną z ulubienic goszczących na polskim stole. Doprawiona czosnkiem i gałką muszkatołową, a następnie wędzona, parzona i podsuszana w zimnym dymie przez kilka dni, zawsze smakuje doskonale.
Przydatność do spożycia: 21 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +25°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz […]
Parzony wyrób wędliniarski, nadziewany podrobami wieprzowymi, które smacznie połączyliśmy ze zdrową i sycącą kaszą. Po krupnioki najczęściej sięgamy podczas sezonu grillowego, ponieważ tak przygotowany z kapustą doskonale smakuje.
Przydatność do spożycia: 8 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Kasza jęczmienna, skórki wieprzowe, podroby wieprzowe, krew wieprzowa, sól, […]
Znakomita kiełbasa, której staranne przygotowanie czuć w każdym kawałku. Powstaje z mięsa wieprzowego z dodatkiem majeranku i jest wędzona, parzona, a następnie podsuszana przez kilka dni w zimnym dymie, aby dobrze zachować swój aromat.
Przydatność do spożycia: 21 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +25°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz […]
Mortadela jest kiełbasą z mięsa wieprzowego, mocno rozdrobnioną i zamkniętą w zwartej, okrągłej formie, która nie raz okazuje się być bardzo przydatna w kuchni: na kanapki, wkrojona do leczo oraz w każdej możliwej panierce, jako zamiennik dla “schabowego”.
Przydatność do spożycia: 7 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Kiełbasa Orawska, wytwarzana z mięsa wieprzowego, wędzona i parzona, nadziewana do naturalnych osłonek baranich, jest już od dawna dobrze znana wielu Polakom, jako idealna propozycja do podawania na śniadanie lub kolację, po uprzednim podgrzaniu.
Przydatność do spożycia: 10 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, […]
Chyba żadne inne kiełbaski na świecie nie cieszą się taką popularnością wśród dzieci jak parówki. Zajadają je z ochotą nie tylko podczas śniadań i nie tylko na ciepło. Podobnie cenią je dorośli, ponieważ parówki dobrze smakują do wszystkiego i wszędzie.
Przydatność do spożycia: 7 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C […]
Ach ten smak i zapach! Pasztetowa to wyrób wędliniarski na bazie gotowanych mięs, podrobów i tłuszczy, który obok parówek, stanowi ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. Jego idealna do smarowania konsystencja, zaprasza do zrobienia kanapki.
Przydatność do spożycia: 8 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Tłuszcz wieprzowy, mięso […]
Uwielbiana przez dzieci, doceniana przez dorosłych, Pasztetowa Wędzona posiada smak charakterystyczny dla wyrobów wędliniarskich gotowanych z mięsa, podrobów i tłuszczu. Wystarczy kromka chleba, no i może trochę dodatków wedle uznania…
Przydatność do spożycia: 8 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Tłuszcz wieprzowy, mięso i maski z […]
Nasz wspaniały wyrób własny powstaje z mięsa wieprzowego, które pieczemy nie zapominając o zachowaniu wyczuwalnego aromatu gałki muszkatołowej. Pieczeń nie tylko brzmi szlachetnie, ale również tak wygląda i smakuje.
Przydatność do spożycia: 7 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, czosnek
Podgardle wędzone nie ustępuje swoim wyglądem i smakiem boczkowi wędzonemu. Staramy się, aby zadowoliło wszystkich smakoszy. Dlatego jest peklowane kilkanaście dni w solance i wędzone w zimny dymie kilkanaście do kilkudziesięciu godzin.
Przydatność do spożycia: 10 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +12°C
Skład: Podgardle wieprzowe, sól peklująca
Jeden z najszlachetniejszych kawałków mięsa wieprzowego jest przez nas peklowany w solance od kilku do kilkunastu dni, a następnie starannie wędzony i pieczony. Dokładamy starań, aby każda polędwiczka zachowała soczystość.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca
Pięknie się prezentuje i czosnkowo smakuje, kiełbasa Rzeszowska z mięsa wieprzowego, nadziewana do naturalnych osłonek, w których jest wędzona, parzona, a następnie podsuszana przez kilka dni w zimnym dymie.
Przydatność do spożycia: 21 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +25°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, czosnek
Ten produkt wyrabiamy ręcznie, począwszy od obierania głów wieprzowych, w tym podrobów, poprzez ich krojenie i finalnie mieszanie wraz z kminkiem i cebulą. Na koniec poddajemy Salceson parzeniu w sztucznych osłonkach. Dodaj octu do smaku!
Przydatność do spożycia: 8 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso i maski […]
Wyrabiany ręcznie, następnie parzony, studzony i formowany w owalne kształty, nasz Salceson jest Swojski nie tylko z nazwy. Przyprawiamy go pieprzem oraz zielem angielskim, które nadają mu wyczuwalny domowy smak.
Przydatność do spożycia: 8 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso i maski z głów wieprzowych, golonka wieprzowe, […]
Nasz Schab Pieczony jest przygotowywany tak, żeby gospodynie domowe mogły zrobić sobie wolne: kawałki mięsa peklujemy od kilku do kilkunastu dni w zalewie solankowej, potem wędzimy i pieczemy, a Twoja rodzina zjada gotowy produkt!
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca
Kawałki schabu peklujemy od kilku do kilkunastu dni w zalewie, po czym wędzimy je w zimnym dymie przez kilkanaście do kilkudziesięciu godzin. Tak przygotowana wędlina posiada naturalny smak, który idealnie łączy się z pieczywem.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, […]
Tradycyjna kiełbasa z mięsa wieprzowego, znana nie tylko u nas, ale też w innych regionach Polski, dzięki swojej jakości. Zamknięta w naturalne osłonki wieprzowe, wędzona i parzona, doskonale nadaje się do podawania z wody lub grilla.
Przydatność do spożycia: 10 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, […]
Słonina wieprzowa peklowana od kilku do kilkunastu dni w zalewie, wędzona w zimnym dymie od kilku do kilkudziesięciu godzin. Posiada charakterystyczny zapach, który przyjemnie rozchodzi się po podniebieniu, gdy kosztuje się potraw z jej użyciem.
Przydatność do spożycia: 10 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +12°C
Skład: Słonina wieprzowa, sól […]
Wierny towarzysz biesiad, niezastąpiony jako zakąska do piwa, wytapiany ze słoniny wieprzowej z dodatkiem cebuli, wymaga tylko rozsmarowania na pajdzie chleba i doprawienia pod indywidualne preferencje smakowe.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Tłuszcz wieprzowy, cebula
Nazwa tej wybornej wędliny dobrze oddaje jej kształt. Sopelek to po prostu pierś z kurczaka, którą najpierw peklujemy kilka dni w zalewie, a następnie wędzimy i pieczemy dla zamknięcia jej naturalnych walorów smakowych.
Przydatność do spożycia: 21 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +12°C
Skład:
Kiełbasa często goszcząca na polskich stołach, po uprzednim podgrzaniu lub jako pyszna i sycąca “wkładka” do żurków. Nasza Surowa Wędzona jest wyrabiana z mięsa wieprzowego i starannie wędzona od kilku do kilkunastu godzin w zimnym dymie.
Przydatność do spożycia: 12 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, […]
Szynka wieprzowa peklowana od kilku do kilkunastu dni w zalewie, po czym jest wędzona w zimnym dymie, a następnie parzona w wodzie z dodatkiem ziół. Temu czasochłonnemu procesowi zawdzięcza swoje znakomite walory smakowe.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól […]
Szynka wieprzowa peklowana od kilku do kilkunastu dni w zalewie, następnie wędzona, a finalnie pieczona, czemu zawdzięcza swoją nazwę oraz nienachalny smak, który dobrze komponuje się ze wszelkimi dodatkami na kanapce.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca
Jak powstaje jedna z naszych najszlachetniejszych wędlin? Bierzemy pierś z indyka, peklujemy ją kilka dni w zalewie, a następnie wędzimy, pieczemy i dbamy o to by była soczysta, aromatyczna i delikatna, po prostu palce lizać!
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso z piersi […]
Kiełbasa, która samym wyglądem poleca się na pyszne kanapki. Wyrabiana z mięsa drobiowego z dodatkiem mięsa wieprzowego, nadziewana do osłonek sztucznych, wędzona, a następnie parzona, posiada wyczuwalny smak gałki muszkatołowej.
Przydatność do spożycia: 12 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz czarny, gałka muszkatołowa
Jak sama nazwa wskazuje – nasza Szynkowa to kiełbasa Tradycyjna, zarówno w smaku, z wyczuwalną nutą gałki muszkatołowej, jak i w swojej formie. Tworzymy ją z mięsa wieprzowego, wędzimy, a następnie parzymy. Na kanapki pasuje jak ulał!
Przydatność do spożycia: 12 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso […]
Super wygodne w podaniu – bo gotowe i naprawdę super smaczne, bo przygotowane według naszej sprawdzonej receptury – najpierw udka z kurczaka są peklowane przez kilka dni, potem wędzone, a następnie pieczone. Nic tylko się wgryźć!
Przydatność do spożycia: 10 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Udka z […]
Uszka są peklowane od kilku do kilkunastu dni w zalewie i wędzone w zimnym dymie od kilku do kilkudziesięciu godzin. Na ich bazie można gotować wywary, w których zależy nam na nadaniu potrawom charakterystycznego aromatu wędzenia.
Przydatność do spożycia: 10 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +12°C
Skład: Uszy wieprzowe, […]
Wędzonka to bardzo swojska wędlina, zarówno w swym smaku, jak i zapachu, który zawdzięcza naturalnym dodatkom, takim jak zioła i czosnek. Powstaje z szynki lub łopatki, które są długo peklowane w zalewie, wędzone, a następnie pieczone.
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, […]
Wędzonka Extra, pomimo swej zwartej formy jest soczysta. Do jej wytworzenia używamy elementu z szynki, który peklujemy od kilku do kilkunastu dni w zalewie z dodatkiem ziół, wędzimy, a następnie pieczemy. Smakuje naprawdę ekstra!
Przydatność do spożycia: 14 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, […]
Czy wyobrażasz sobie ugotowanie grochówki bez bazy z żeberek wędzonych? Albo smak kapusty bez tego wędzonego aromatu? Nasze żeberka przygotowywane są czasochłonnie i z sercem, bo z myślą o klimatach tradycyjnej, polskiej kuchni.
Przydatność do spożycia: 21 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +12°C
Skład: Żeberka wieprzowe, sól peklująca
Pomysły na wykorzystanie naszej kiełbasy mogą być naprawdę niezwyczajne, ponieważ ta tradycyjna wędlina z mięsa wieprzowego, wędzona i parzona, nadaje się idealnie nie tylko na ruszt grilla. Posiada też wyczuwalny smak majeranku.
Przydatność do spożycia: 10 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz czarny, […]
Ten tradycyjny śląski produkt regionalny wyrabiamy z gotowanego mięsa i bułki, dlatego często nazywany jest w naszych domach Bułczanką. Tak przygotowaną masę nadziewamy do jelit wieprzowych, a następnie parzymy, a Tobie życzymy smacznego!
Przydatność do spożycia: 8 dni od daty produkcji
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2°C do +6°C
Skład: Bułka pszenna, mięso wieprzowe, […]