Z dzieciństwa pamiętam, że Tata wychodził do pracy kiedy ja jeszcze spałem, a wracał późnym wieczorem. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Tak po prostu było.
Gdy podrosłem zacząłem Mu pomagać w okresie wakacji. Pamiętam, że chciałem jak najszybciej zrobić co było do zrobienia i iść. Ale wtedy On tłumaczył mi, że tak się nie da, że wszystko musi mieć swój czas i nie da się tego przyspieszyć. Wtedy to do mnie nie przemawiało i tego nie rozumiałem. Teraz to rozumiem.
Nie da się zrobić tradycyjnej wędliny spiesząc się, bądź idąc na skróty. Każdy etap musi mieć swój odpowiedni czas i miejsce, i u Nas tak właśnie jest. My nie idziemy na skróty, gdyż najważniejsza dla nas jest jakość wytwarzanych wędlin. A produkujemy je już od 1986 roku cały czas korzystając z tych samych sprawdzonych, tradycyjnych receptur.
Produkujemy nasze wędliny bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, substancji wzmacniających smak, substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników czy aromatów. Do produkcji wykorzystujemy naturalne przyprawy takie jak pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, liść laurowy, czosnek, cebula, majeranek, kardamon, owoc jałowca. Jedynymi konserwantami jakie używamy to sól kamienna oraz sól peklująca.
Wędzenie, które jest kwintesencją całego procesu, przebiega w sposób tradycyjny, a wędzarnie opalamy drewnem olchowym, bukowym bądź dębowym.
Produkujemy na niewielką skalę, co pozwala na całkowitą kontrolę nad każdym etapem produkcji i daje gwarancję najwyższej jakości wyrobów. Wkładamy w nią serce i całą naszą wiedzę, zdobytą przez lata praktyki. Dzięki temu grono naszych klientów stale poszerza się o nowe pokolenia, doceniając tradycję i prawdziwie domowy smak naszych wędlin.